Mariakapel

MARIAKAPEL

De doopkapel achter in de kerk is in 1980 omgebouwd tot devotiekapel ter ere van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand en de doopvont is rechts voor in de kerk geplaatst.
De Mariakapel is dagelijks geopend van 8.30 uur tot 18.00 uur en voor iedereen vrij toegankelijk. De kapel wordt dagelijks door velen bezocht.

Mariakapel elke dag open


Op alle werkdagen met uitzondering van maandag en woensdag wordt erom 19.00 uur een H. Mis gelezen. Op de maandag wordt deze H. Mis gelezen in het “Zorgcentrum St. Joseph Brugske 16”.

Automatische deur voor Mariakapel (2002)

Af en toe bereikten ons klachten over de moeilijke toegang tot de Mariakapel voor mensen die moeilijk ter been zijn of voor mensen die gebruik maken van een rollator, een rolstoel of een kinderwagen.
De deur van de Mariakapel was voor die mensen moeilijk te openen, omdat er een stevige veer aan de deur bevestigd is. Het is voorgekomen dat een bezoeker met een rollator klem zat tussen de deur.
Het kerkbestuur heeft de Mariakapel, die dagelijks veel bezoekers trekt, gemakkelijker toegankelijk gemaakt. Er is een automatische schuifpui geplaatst. Deze schuifdeur gaat zonder handbediening open en dicht, zodra iemand nadert, zowel bij het binnengaan als het verlaten van de kapel. Het kerkbestuur hoopt dat door deze voorziening nog meer bezoekers naar de Mariakapel gaan.
De automatische deur van de Mariakapel is verfraaid met een afbeelding van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Deze afbeelding past helemaal bij het interieur van onze drukbezochte Mariakapel.

MARIAKAPEL GESCHILDERD

De Mariakapel heeft een schilderbeurt gehad. Dat was nodig, omdat de vele kaarsen die in de kapel opgestoken worden, het plafond en de muren zwart maken.
Tegelijk met het schilderwerk zijn de glas-in-lood ramen gewassen. Het ziet er weer allemaal  keurig en fris uit.