Bouw parochiecentrum 2003

Parochiecentrum achterzijde kerk

Het parochiecentrum is sinds 28 september 2003 officieel in gebruik. Het doet dienst als, repetitielokaal voor de koren, kinderwoorddienst, voorbereiding 1e H. Communie , Vormsel, vergaderingen, archief, kantoorruimte, dagkapel,in de winterperiode enz. enz..
Het is een mooi gebouw dat aangepast is aan de monumentale kerk, zoals u op de foto hieronder kunt zien.

De feestelijke opening was een waar feest voor de parochie.

Het begon met een plechtige Hoogmis om 10.00 uur.
Aansluitend aan de hoogmis zegende pastoor Mutsaerts het gebouw in en sprak de loco-burgemeester namens het gemeentebestuur en feliciteerde het kerkbestuur respectievelijk de parochiegemeenschap met deze mooie aanwinst.
Daarna trok men in processie naar het parochiecentrum, waar Huib Scheyven namens het bouwbedrijf Jos Scheyven bv enkele woorden sprak en aan pastoor Mutsaerts de sleutel overhandigde.
Na deze openingshandeling onthulde de loco-burgemeester Mart Jacobs een plaquette in de hall.
Alle meegekomen parochianen waren vervolgens in de gelegenheid het gebouw te bezichtigen, waarvan velen tot laat in de namiddag gebruik maakte.

Met de bouw van het parochiecentrum is begonnen in januari 2003 en werd de bouw opgeleverd op 23 juli 2003.

Bij de aanbesteding van de bouw van het parochiecentrum was het bouwbedrijf Scheijven uit Nederweert de laagste inschrijver. Dit bouwbedrijf  heeft in het verleden vele bouwwerkzaamheden aan de kerk verricht, zoals de restauratie toren en een aantal gewelven in de noord-beuk die in 1944 door de oorlog flink wat schade had opgelopen.

Het nieuwe parochiecentrum is een verrijking voor onze parochie om vele activiteiten voortaan ’binnenshuis’ te kunnen organiseren. Denkt u aan de koren, bijeenkomsten van lectoren, parochiesecretariaat en de vele andere gelegenheden waarvoor wij het parochiecentrum kunnen benutten.

In de hieronder staande fotogalerij treft u foto’s aan van de bouw en de opening.

Persbericht  2003-10-01 persbericht